Beoordeling 9.5 gebaseerd op 43 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

 

Niet voor niets is er een wettelijke verplichting. Ontruimingsoefeningen houden is een absolute noodzaak! Het nabootsen van een incident of calamiteit is namelijk de beste toets voor uw BHV-organisatie en de genomen BHV maatregelen. Mogelijke gebreken komen zo het duidelijkst naar voren. Dit stelt u vervolgens in de gelegenheid om de nodige maatregelen te nemen voor de veiligheid van uw bedrijf. BHV Borg begeleidt u graag in dit traject. Tevens ontvangt u na de oefeningen een uitgebreid rapport met onze bevindingen en ons kwaliteitskeurmerk zodat ook uw bezoekers zien dat u veiligheid serieus neemt.

Ontruimingsoefeningen hebben meer voordelen:

 • BHV-ers raken meer vertrouwd met hun BHV taken
 • BHV materialen, zoals communicatiemiddelen en blusmaterialen worden getest
 • BHV-ers ervaren hoe andere aanwezigen op een incident reageren

Oefeningen op maat

Op verschillende manieren kan met bedrijfshulpverlening geoefend worden; van zeer eenvoudige, tot zeer omvangrijke oefeningen. BHV Borg bekijkt samen met u welk type oefening voor uw bedrijf het meest geschikt is. Meestal volstaat een aantal kleinere oefeningen van start calamiteit tot aankomst hulpdiensten. Dit om de BHV-er in korte tijd optimaal de verschillende disciplines te trainen, en de overige medewerkers vertrouwd te maken met de processen.

De oefeningen:

 1. Alarmering
 2. Verkenning calamiteit
  • Brand
  • Eerste hulp
  • Gaslucht
  • Ongeval
 3. Eventuele blusacties
 4. Eerste hulp verzorgen – opvang
 5. Coördinatie verzamelplaats
 6. Begeleiding ontruiming
 7. Voorpost regelen
 8. Juiste melding aan toegesnelde professionele hulpdiensten
 9. Effectieve communicatie tussen interne en externe hulpverleners

Evaluatie

Veel bedrijven zie op tegen de jaarlijkse wettelijk verplichte ontruimingsoefening, al was het maar vanwege de administratie afhandeling. Dit hoeft niet wanneer wij de oefening voor u verzorgen, want ook dat nemen wij volledig uit handen.
Na iedere oefening levert BHV Borg een duidelijke evaluatie. Om de kennis en vaardigheden op peil te houden, adviseren wij om ontruimingsoefeningen één, maar liever twee keer per jaar te herhalen.

Contact

Wanneer u geïnteresseerd bent in één van onze cursussen, neemt u dan contact op met ons via het contact formulier, of bel ons: 0181-764 184