Beoordeling 9.5 gebaseerd op 43 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

brand-installatieEen brandmeldinstallatie is een installatie die voortdurend een pand of object controleert op het uitbreken van een brand. Deze installatie bestaat uit een aantal branddetectoren/rookmelders. Rookmelders zijn detectoren die constateren dat er in een ruimte rook of brand aanwezig is. Er bestaan ook melders die reageren op verhoging van temperatuur. Ook handmatige melders kunnen worden toegepast.

 

Bij de zogenaamde handmelders slaat iemand alarm door een knop in te drukken, of een glaasje te breken. Deze melders zijn aangesloten op, en geven een signaal door aan de brandmeldinstallatie of alarminstallatie. Vanuit deze installaties wordt alarm geslagen. Dit kan met een doormelding naar de brandweer of naar een particuliere alarmcentrale en met een slow-whoop ( luid alarm) ter plaatse. Hierdoor kunnen  mensen in veiligheid worden gesteld en kunnen maatregelen genomen worden om verdere schade te voorkomen.

BHV Borg is op dit moment in opleiding voor gecertificeerd Branddetectie bedrijf. Door jarenlange ervaring werken wij hier al wel mee op locaties waar certificeringen niet van toepassing zijn. Waar dit wel van toepassing is, schakelen wij partners in om de installaties te controleren, en de benodigde certificeringen af te geven. Uiteraard nemen wij deze kosten voor onze rekening. BHV Borg biedt u een uitgebreide keuze uit conventionele en analoge systemen van de merken SIEMENS, NOTIFIER, KENTEC EN COOPER SAFETY.

Wanneer uw verzekeraar, of de brandweer, geen eisen stelt aan de brandveiligheid in uw pand kan BHV Borg uw eventuele bestaande alarmsysteem uitbreiden met rook en/of hitte melders.
Ook voor kleinere oplossingen kunt u bij ons terecht. Kijk direct in onze webshop voor kleine blusmiddelen: schuim- en CO2 blussers, branddekens, stand alone rookmelders, gasmelders, CO2 melders en brandladders. Dit moment kan uw leven in de toekomst gered hebben! Klik hier voor de webshop.